Een kort geding is een civiele procedure die versneld wordt afgehandeld. Bij een kort geding is er een goede reden aangegeven bij de rechter waarom de eisende partij niet kan wachten op de normale afhandeling van de civiele procedure. Bij een kort geding is er meestal eerst een schriftelijke afhandeling voordat de recht zitting is. Na de recht zitting wordt er een besluit gemaakt door de rechter. Er wordt in Nederland niet veel gebruik gemaakt van het kort geding. De reden dat hier weinig gebruik van werd gemaakt is dat de rechter geen beslissingen mag maken die invloed kunnen hebben op de verdere recht zaak. Er werd gezegd dat als de rechter een uitspraak deed over een kort geding, dat dit dan invloed kon hebben op de rest van de recht zaak.

U bent het niet eens met het kort geding

Als u het niet eens bent met het kort geding kunt u verschillende dingen doen. Het beste kunt u in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van het kort geding. Door in hoger beroep te gaan kunt u de recht zaak soms jaren lang trekken. Als u de gedaagde partij bent kan dit heel erg in uw voordeel werken. U kunt in deze extra tijd dan bewijzen verzamelen die in uw voordeel spreken, in sommige gevallen kunt u dan onder de eis uit komen. U kunt samen met uw advocaat bespreken of het zin heeft om in hoger beroep te gaan tegen het besluit van het kort geding. De kosten van het hoger beroep moeten namelijk niet te hoog zijn in vergelijk met de eis van de eisende partij, daarnaast dient u ook de kans in te schatten dat u het hoger beroep gaat winnen. Als u het hoger beroep verlies bent u alle kosten die u daarvoor heeft moeten maken ook nog kwijt en dat wilt u natuurlijk niet.

Redenen voor kort geding

  • Als u een staking wilt laten verdien dan zit hier tijdsdruk achter.
  • Als u bezwaar heeft gemaakt tegen een bouw vergunning dan dient dit snel afgehandeld te worden.
  • Als u een radio uitzending wilt verbieden dan dient u hier tijdig bij te zijn.
  • Als u failliet dreigt te gaan terwijl u uw rekeningen kunt betalen met een openstaande rekening van een klant van u.
  • Als u niet de gewenste medische behandeling kunt krijgen en u wilt hier tegen in gaan.

Juridisch advies en hulp

Als u advies of hulp nodig heeft bij een kort geding dan kunnen wij u daar mee verder helpen. We kunnen samen met u kijken naar de verschillende opties die u heeft, ook zullen wij ons advies daarover geven. Wij kunnen samen met u een goede advocaat zoeken bij u in de regio die u kan ondersteunen tijdens het kort geding. Wij hebben een groot bestand aan goede advocaten door het hele land en helpen u daar graag mee. Ook kunnen wij u snel een goed en deskundig advies geven over uw juridische vragen. Wij helpen u eenmalig gratis met een juridische vraag, wacht dus niet langer en bel direct. U kunt ons bereiken via het gratis telefoonnummer dat rechtsboven in de website staat vermeld.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 82

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op